0
dss 0
0 0,00€
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
De Edmonton Oilers hebben al 33 jaar geen finalewedstrijd meer gespeeld
20 Jan

De Edmonton Oilers hebben al 33 jaar geen finalewedstrijd meer gespeeld

De Edmonton Oilers versloegen de Seattle Kraken met 4-2, waardoor hun winning streak in de franchise werd uitgebreid naar 12 wedstrijden. De Edmonton Oilers zijn verbeterd naar 25-15-1 met een record van 20 overwinningen, 3 gelijke spelen en 0 verliezen in de afgelopen 23 wedstrijden. Ze zijn niet langer de laatste plaats waar ze aan het begin van het seizoen stonden. De Edmonton Oilers evenaarden zelfs het record voor de langste winning streak van een Canadees team, behaald door de Montreal Canadiens in het seizoen 1967-1968. Dit seizoen behaalden ze hun slechtste en beste resultaten.

De Edmonton Oilers hebben de situatie acht keer omgekeerd in hun winning streak van twaalf wedstrijden, en hun vasthoudende en onverzettelijke geest heeft te veel mensen aangemoedigd die willen opgeven. Deze goedkope Edmonton Oilers shirt was te danken aan het Wayne Douglas Gretzky-incident en het team maakte een periode van 33 jaar zonder kampioenschap door. Pas toen de Edmonton Oilers Connor McDavid selecteerden met de eerste algemene keuze in de NHL-draft van 2015, wakkerde het team hun droom om het kampioenschap te winnen weer aan. Nu zijn er acht jaar verstreken en heeft Connor McDavid nog steeds niet het doel van het team bereikt als hij goedkopenhlshirts nr. 97 aantrekt.

Hoewel Connor McDavid veel individuele eervolle vermeldingen heeft gewonnen, heeft hij de Edmonton Oilers nooit naar de finale kunnen leiden. Connor McDavid is een van de slechts twee spelers sinds Edmonton Oilers-aanvoerder Wayne Douglas Gretzky in 1982 die unaniem de Hart Memorial Trophy won als de meest waardevolle speler van de competitie. Aan het begin van dit seizoen stonden de prestaties van het team, als gevolg van de blessure en het herstel van Connor McDavid, onderaan de competitie. Connor McDavid is nu een zeer belangrijke aanwezigheid voor de Edmonton Oilers, dus zal het team, nadat ze in het seizoen 2023-2024 verschillende situaties hebben meegemaakt, weer op het veld staan in de finale?